استعلام قیمت
نرخ ارز

پیام امروز : بازنده کسی است که در انتظار معجزه می ماند. 1404/04/17

info@yeskangaroo.com 021-88064800

ادامه رالی مذاکرات

رالی مذاکرات

رالی مذاکرات

به گزارش کانگورو به نقل از دنیای اقتصاد، دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط توانست. بر جو و فضای بدبینی حاکم بر گفت‌وگوها غلبه کند. و همچنان در مسیر درستی به پیش رود.

منابع ایرانی و آمریکایی این دور از گفت‌وگوها را پیچیده اما مثبت و رو به جلو ارزیابی کردند. عراقچی با اشاره به اینکه ابعاد اختلافات بیشتر مورد بررسی قرار گرفت. تاکید کرد مواضع دو طرف به یکدیگر نزدیک‌تر شده است.

تاریخ برگزاری دور پنجم مذاکرات قرار است پس از مشورت طرفین از سوی وزیر خارجه عمان اعلام شود.

دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در شرایطی دیروز یکشنبه. بعد از یک وقفه ۸روزه در مسقط پایتخت عمان برگزار شد. که تناقض در مواضع آمریکا درخصوص مساله کلیدی غنی‌سازی. فضای گفت‌وگوها را تحت تاثیر و با چالش بیشتری همراه کرده بود.

با‌این‌حال و پس از ۳ ساعت مذاکرات فشرده، سخنگوی وزارت خارجه ایران با سخت و مفید دانستن. این دور از گفت‌وگوها تاکید کرد. که عمان زمان و مکان دور پنجم مذاکرات را اعلام خواهد کرد.

این موضوع نشان می‌دهد که طرفین توانسته‌اند. بر فضای بدبینی غلبه کنند و مذاکرات را در بعد فنی ادامه دهند.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد وقفه ۲هفته‌ای در روند گفت‌وگوها به سود فضای کلی مذاکرات عمل کرده است. در همین خصوص سایت آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داد. که «توافق حاصل شد که مذاکرات با ایران برای ادامه بررسی جنبه‌های فنی پیش برود.

️ما از نتیجه امروز دلگرم شده‌ایم و مشتاقانه منتظر نشست بعدی‌مان هستیم. که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.» خبرگزاری رویترز هم به نقل از یک منبع ارشد دولت آمریکا گزارش داد. که توافق حاصل شد تا مذاکرات برای ادامه همکاری از طریق مسائل فنی ادامه پیدا کند.  رالی مذاکرات

المیادین هم درباره دور چهارم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا اظهار کرد. آمریکا از موضع خود در مورد جلوگیری از «حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم در خاک خود» عقب‌نشینی کرده است.

وزیر امور خارجه پس از دور چهارم مذاکرات با بیان اینکه گفت‌وگوها را می‌توان رو به جلو توصیف کرد. افزود: ابعاد اختلافات بیشتر مورد بررسی قرار گرفت.

مواضع دو طرف به یکدیگر نزدیک‌تر شده است. می‌توانم بگوییم نسبت به سه دور گذشته جدی‌تر و صریح‌تر بود. ما مقداری از فضاهای کلی فاصله گرفتیم و وارد موارد جزئی شدیم.

در این شرایط مذاکرات دشوار می‌شود. او همچنین گفت زمان دور بعد مذاکرات. توسط عمان انتخاب می‌شود اما به نظر می‌رسد ظرف یک هفته آینده برگزار خواهد شد.

بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، نیز پس از پایان گفت‌وگوها در توییتی نوشت: امروز دور دیگری از گفت‌وگوها میان ایران و ایالات متحده در مسقط به پایان رسید. این گفت‌وگوها حاوی ایده‌های مفید و ابتکاری بود. که نشان‌دهنده تمایل مشترک برای دستیابی به توافقی شرافتمندانه است. دور پنجم مذاکرات پس از مشورت طرفین با مقامات عالی‌رتبه خود برگزار خواهد شد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه، همزمان با برگزاری دور چهارم نوشت: ایران قاطعانه مصمم است. که حقوق قانونی و غیرقابل انکار خود را برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تحت NPT دنبال کند. و در‌عین‌حال کاملا آماده است تا به تعامل دیپلماتیک خود برای اطمینان از «ماهیت صلح‌آمیز» برنامه هسته‌ای خود که قبلا نشان داده شده است، ادامه دهد.

ما به همان اندازه مصمم هستیم که برای لغو تحریم‌های غیرقانونی. و غیرانسانی که مدت‌هاست بر مردم ما تحمیل شده است، تلاش کنیم.

این اظهارات نشان می‌دهد که با ورود مذاکرات به مباحث فنی، پیچیدگی موضوعات بیشتر شده و احتمال طرح موضوعات اختلافی وجود دارد. که به تبع آن سرعت پیشرفت مذاکرات را کمتر و گفت‌وگوها را زمانبر خواهد کرد. ادعای اینکه «ایران به دنبال مذاکره برای خرید زمان است» ادعای منسوخ است. جمهوری اسلامی ایران به علت هزینه‌های تحمیلی تحریم به دنبال رسیدن به توافق در اسرع وقت است اما هیچگاه محتوای توافق را فدای سرعت نخواهد کرد.

آرایش دور چهارم مذاکرات

دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در حالی در مسقط برگزار شد. که برخی منابع مدعی شده‌ بودند که این دور از گفت‌و‌گو‌ها ترکیبی از مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم بوده است. دو دور از سه دور گفت‌و‌گو‌های قبلی در عمان و یک دور نیز در رم ایتالیا برگزار شده بود. در دوره سوم مذاکرات، مسائل فنی مورد بحث کارشناسان در رم ایتالیا قرار گرفته بود. در‌حالی‌که سی‌ان‌ان در گزارشی مدعی شد که این دور از مذاکرات بدون حضور کارشناسان برگزار شد اما سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از حضور هیات فنی دو کشور در این گفت‌وگوها خبر داد. قرار بود چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا شنبه هفته گذشته انجام شود که به تعویق افتاد. تعویق مذاکرات در هفته گذشته، همان‌طور که وزیر خارجه عمان عنوان کرد، به علت موضوعات پشتیبانی و لجستیکی بود.  رالی مذاکرات

بالا